RENNERS

Cédric Defreyne

Cédric Defreyne

Op 14-jarige leeftijd begon ik met wielrennen. Voordien deed ik krachtbal, waardoor het de eerste weken serieus wennen was. Na enkele maanden kon ik al een eerste keer winnen. Elk jaar werd ik beter en beter en als 2de jaars junior liet ik heel mooie dingen zien. Ik behaalde zowel in de Ronde van Vlaanderen als Luik-Bastenaken-Luik een mooie top-10 plaats. Bij de beloften ontbolsterde ik helemaal. Als 3de jaars junior reed ik voor het grote EFC-ETIXX van Michel Pollentier. Ik reed het hele jaar door op een hoog niveau en werd door buitenstaanders genoemd als toekomstige prof. Als laatstejaars belofte was de druk heel groot en faalde ik. In augustus brak ik dan nog eens mijn scafoïde en dat was de druppel om mijn ambitie op te bergen. Aanvankelijk dacht ik aan stoppen, maar door strandraces te rijden heb ik het plezier teruggevonden. Strandraces als voorbereiding hebben ervoor gezorgd dat ik mijn beste wegseizoen ooit reed met 39 top-10 plaatsen. Deze winter hoop ik de aansluiting te kunnen maken met de toppers op het strand en vooral veel fun te hebben met mijn ploegmaten.

Siel Beghin

Siel is een nieuwkomer in het wielrennen, met heel veel kwaliteiten!

Siel Beghin
Maarten Himpens

Maarten Himpens

Mijn carrière als renner begon op mijn 14 jaar. Ik startte op de weg en na enkele wedstrijden kon ik al eens winnen. Hierdoor kreeg ik de smaak snel te pakken. Bij de juniores koerste ik vooral op de weg en in het veld. Mijn voorkeur ging toen uit naar het veld, maar bij de beloften moest ik deze links laten liggen wegens tijdsgebrek. Ik focuste mij op de weg en reed met succes 9 overwinningen bij de elte z.c. In de beginfase reed ik de strandraces mee ter voorbereiding op mijn wedstrijden op de weg, maar naarmate ik ouder werd stonden mijn gedachten alleen maar op het strandracen.

Rond mijn 24-25 zette ik alles op het strandracen. ik zag de sport groeien in populariteit en materialistisch moest alles juist zijn. De prestaties werden beter en beter. Buiten mijn verwachtingen scoorde ik overwinningen zoals klassiekers Hoek van Holland- Den Helder, De Panne Beachendurance,… Wat mij in totaal al 11 overwinningen in het strandracen opleverde. Het gaf me een vertrouwen dat ik de juiste keuze gemaakt heb, dit is de sport die mij qua gevoel en inleving volledig ligt.

Met veel ambitie ga ik dit seizoen aan. De renners in de ploeg zijn allemaal topkerels.

Vorige prestaties:  Winst in  Hoek van Holland Den Helder, De Panne Beach endurance, Berck Sur Mer, Le Touquet, Bredene the classic, 6 maal de duorace in Bredene.

25- tal top 5plaatsen en 35-tal top 10 plaatsen

Robban Vermeulen

Robban is onze junior van de ploeg, met tal van overwinningen in de jeugdcategorie o.a. De Panne Beach Endurance.

Robban Vermeulen
Jelle Maeyaert

Jelle Maeyaert

Als 12-jarige reed ik wekelijks top 10 en top 5 plaatsen. Maar na enige tijd verschoven mijn interesses en ging ik minder trainen en uiteindelijk zette ik het wielrennen stop. In 2010 kocht ik opnieuw een fiets en ging ik recreatief terug aan de slag. Eind 2011 proefde ik voor het eerste van een strandrace en kreeg ik de smaak te pakken. Ik hernam de trainingen en nam deel aan diverse races, zowel op de baan als op het strand. In 2015 won ik La Flèche Normande in Cabourg en dit jaar kon ik de Hochsauerland Challenge winnen in Winterberg (Duitsland). Mijn beste prestatie heb ik neergezet eind augustus 2016. In La Marmotte des Pyrenées werd ik 4de. Ik moest enkel 2 Fransen (waarvan 1 profrenner) en een Italiaan voor me dulden. Dit was zo speciaal omdat het parcours heel zwaar was (we moesten over de Col d'Aspin, Hourquette d'Ancizan, de Tourmalet moesten we langs beide zijden over en de finish lag op de top van Luz-Ardiden). Die dag verbaasde ik mezelf.

Ik kijk uit naar de prestaties van onze nieuwe ploeg. Ik heb respect voor mijn ploeggenoten en heb geen schrik om me dubbel te plooien voor onze kopman en zelf 10 plaatsen te verliezen in de einduitslag.

Ik kom dit seizoen toch enkele keren alleen van onze ploeg aan de start in Nederland. Uiteraard hoop ik dan sterk voor de dag te komen en de ploeg te vertegenwoordigen in de kop van de koers. Ik ben altijd wat voorzichtig met ambities. De vorm is er wel, maar een plaats erop plakken vind ik nogal moeilijk. Ik ben benieuwd wat het zal brengen.

Vorige prestaties: Les 3 Ballons (11de plaats), Ronde van Karinthië (15de) La Marmotte, La Flèche Normande, Hochsauerland, beachrace Schevingen (4de plaats), Le Touquet (2de plaats), Knokke (12de plaats), Koksijde (7de plaats)…

Celine Van Severen

Celine Van Severen
Koen Tyteca

Koen Tyteca

SPONSORS

sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor
sponsor